Peki tamam ama orda ne işleri varmış?


Ben de bazen soruyorum kendime. Tamam da burda ne işim var? Bu lanet yerde ne işim var benim? Kanı kanla yıkayan, kana doymayan bu topraklarda ne işim var?

Noktası virgülü aynı kınama metinlerini, 30 senedir, üşenmeden, aynı yavşaklıkla kameralara okuyan bürokratlarla; siyasi rant elde etmek için “biraz insanın” ölümüne karar verebilen pis insanlarla, her caniliğin, gaddarlığın arkasında bir “iyi niyet” arama çabasında olan gerizekalılarla aynı topraklarda ne işim var?
Bir de cevap mı vermek lazım ki? Lanet olsun.. İnsanların ortasında bir bomba patlıyor ve insanlar parçalara ayrılıyor. Bombanın orda patlaması çok normalmiş de sorun o insanların bombanın patladığı yerde olması mıymış? 
Sahi siz ne zaman bu kadar bencil oldunuz? Aynı fırından ekmek yedik, aynı çeşmeden su içtik.. Siz neden bu kadar bencil oldunuz? 
Kendinizi bu kadar güvende hissetmenizi sağlayan şey nedir? Zaten varlığına tahammül edemediğiniz insanların çok rahat katledilebiliyor olması mıdır yaşamanızın, huzurunuzun garantisi? Fena halde yanılıyorsunuz. Bu gerizekalılığınız ömrünüzü uzatmayacak. Yine yaşayacağınız kadar yaşayacaksınız. Size ekstra bir refah seviyesi de gelmeyecek bu aptallığınızdan dolayı. Sadece, varlığını sizin bu embesilliğinize borçlu olan düzen, yani 3-5 tane adamın kendi menfaatleri uğruna dünyayı yakabilme gücü daha uzun yaşayacak. Varlığınız düzenin varlığına armağan olsun!
Sahi ne işimiz var bizim burda? Bu ilkesiz, ahlaksız düzenin içerisinde ne işimiz var? Tek değer yargısı “bizden ve öteki” olanların egemenliğinde ne işimiz var? Çoğunluğa tabi olup kendini garantiye almaktan öte ideali, felsefesi olmayan bu anlamsız kalabalığın içerisinde ne işimiz var?
Ama siz kendinizi güvende hissetmekte haklısınız. Kimse sizi farketmesin yeter. Kimse bir kişi olduğunuzu, bir birey olduğunuzu farketmesin. Kalabalığın arasına karışın. Herkesin yediğinden yiyin, herkesin giydiğinden giyin, herkes konuştuğunda konuşun, herkes susunca susun, herkes kalkınca kalkın, herkes oturunca oturun. Hiç kimse sizi farketmediği sürece güvendesiniz. Sessizce dünyaya gelip, sessizce yaşayıp, sessizce dünyadan gidebilirsiniz. Yaşadığınızı farketmezlerse size zarar veremezler unutmayın. Bir kazaya kurban gitmediğiniz sürece “huzur” içerisinde yaşayıp, ot misali döngünüzü tamamlayabilirsiniz. Korkmayın evet, güvendesiniz. Şimdi tekrar edin ” peki tamam da orda ne işleri varmış”

Yorum bırakın